Φτιάξαμε με τα χεράκια μας νοστιμιές για τα φαγητά, τα γλυκά και τα ροφήματά μας.
Συντήρηση δυόσμου σε λάδι: Γεμίζουμε ένα βαζάκι με δυόσμο και ρίχνουμε λάδι μέχρι να σκεπαστεί ο δυόσμος. Βάζουμε και διάφορα πιπέρια μέσα. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα σε συνταγές με δυόσμο. Όταν τελειώσουν τα φύλλα, το λάδι θα το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες ή στο μαγείρεμα.
Αρωματισμένη ζάχαρη: Σε ένα βαζάκι βάζουμε ζάχαρη και φύλλα αρμπαρόριζας σε στρώσεις. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για περίπου δέκα μέρες. Κατά διαστήματα κουνάμε το βάζο ή ανακατεύουμε με κουτάλι για να αρωματιστεί όλη η ζάχαρη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για αρμπαρόριζα, μαστίχα Χίου ή βανίλια Μαδαγασκάρης.
Αρωματικό Αλάτι: Προσθέσαμε μπαχαρικά και βότανα σε ένα βαζάκι, εναλλάσσοντας το αλάτι και τα βότανα σε δύο ή τρεις στρώσεις για να περάσει η γεύση σε όλους τους κόκκους του αλατιού. Κλείσαμε καλά το το βάζο με το καπάκι του και το κουνήσαμε δυνατά. Θα το αφήσουμε για 3-4 εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος. Όταν θα είναι έτοιμο θα το βάλουμε σε μύλο και θα το τρίβουμε σε φέτες ψωμιού, ντομάτας ή σε οποιοδήποτε φαγητό θέλουμε να δώσουμε γεύση.
Πήραμε το βαζάκι στα χέρια μας και βάλαμε όλη την αγάπη μας σ’ αυτό που φτιάξαμε.